Inn2TravelInn2Travel
Forgot password?

Individuele rondreis Java 10D/9N

Individuele rondreis Java 10D/9N

De individuele rondreis Java 10D/9N is een schitterende rondreis van Jakarta naar Yogyakartya via Bandung en Pangandaran. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de verschillende culturen en tradities van west- en midden- Java. Een combinatie van geschiedenis, natuur, cultuur en sportieve activiteiten. Bovenal krijgt u een goede impressie van het dagelijkse leven van de lokale bewoners. U kunt ervoor kiezen om een nachtje langer in Yogyakrta te verblijven aan het einde van de reis. Het is ook mogelijk om bij de luchthaven of  het treinstation afgezet te worden wanneer u de reis direct voort wilt zetten.

Tijdens deze rondreis bezoekt u o.a. de Tangkuban Perahu en maakt u een stadstour in Bandung. Ook wordt u naar Green Valley en de Green Canyon gebracht in het vissersdorpje Pangandaran. Uiteraard brengen we u ook naar Borobudur in Magelang waar een fietstocht door het nabijgelegen dorp op het programma staat. En als afsluiting van de reis kunt u een voorstelling bijwonen van het Ramanyana Ballet bij de Prambanan tempels.

Bestemmingen

Jakarta
Bandung
Pangandaran
Yogyakarta

Hoogtepunten

Tangkuban Perahu
Ciater Hotspring
Green Canyon
Batu Karas
Jomblang Cave
Borobudur Tempel
Kalibiru National Park
Prambanan Tempels

Reisschema

Individuele rondreis Java 10D/9N

Dag 1.

Jakarta - Bandung

Na het ontbijt wordt u om 8.00 u. opgehaald om eerst een kijkje te gaan nemen bij de oude haven Sunda Kelapa. Vervolgens vertrekken we naar Bandung via de tolweg.
In Bandung maakt u kennis met de stad dat vroeger ook wel beschouwd werd als de hoofdstad van Azië en Afrika. Allereerst rijden we door de Asia- Afrika straat waar u de oude stad vol historie kunt zien. We passeren onder andere het Savoy Homan Hotel en het regeringsgebouw Gedung Sate. Dit is het duurste art deco gebouw in Bandung. Hierna wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.
individuele rondreis Java - Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Dag 2.

Bandung

Vandaag vertrekken we om 8.00 u. naar de Tangkuban Perahu, één van de bekendste vulkanen van Java dat zich ruim 2080 meter boven de zeespiegel bevindt. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht van bovenaf. Hierna is het tijd om een wandeling te maken door de theeplantages. Aansluitend krijgt u een rondleiding in de oude theefabriek.
Na het gehele productieproces van thee gezien te hebben wordt de rit voortgezet naar de Ciater Hotspring. Bij de hotspring is een restaurant waar u kunt lunchen. Na de lunch is het tijd om lekker bij te komen en te ontspannen in de warmwaterbronnen. Vervolgens brengen we u terug naar het hotel.
java-ciater hotspring

Ciater Hotspring

Dag 3.

Bandung

In de ochtend bent u vrij.
Om 14.00 u. wordt u bij het hotel opgehaald en naar Padasuka Village gebracht. Hier bevindt zich de Angklung Saung Udjo muziekschool. De Bamboo muziek- en dansvoorstelling begint om 15.30 u. en duurt ongeveer 1,5 uur. U kunt hier ook souvenirs kopen en zien hoe de muziekinstrumenten worden gemaakt. Vervolgens wordt u naar Braga gebracht om gezellig te dineren onder het genot van live muziek. Na het diner wordt u terug naar het hotel gebracht.
individuele rondreis java 10d/9n

Angklung Saung Udjo

Dag 4.

Bandung - Pangandaran

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht om naar Banjar te gaan, de trein vertrekt om 8.30 u. Rond 12.00 u. komt u in Banjar aan en wordt de rit met de auto voortgezet naar het vissersdorpje Pangandaran. De rit van Banjar naar Pangandaran zal circa 2 uur zijn.
Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht voor check-in en de rest van de dag is vrij. U kunt een strandwandeling maken of verse vis eten bij de haven.
java-Bandung treinstation

Treinstation Bandung

Dag 5.

Pangandaran

Na het ontbijt starten we de dagtrip met een bezoek aan het dorp. Hier kunt u de dagelijkse activiteiten van de lokale mensen zien, zoals het bereiden van bruine suiker, krupuk en Wayang poppen. Daarna wordt de rit voortgezet naar de Green Valley waar we gaan zwemmen en/of Body rafting. Hierna wordt u naar een lokaal restaurant gebracht om te lunchen en even bij te komen.
Na de lunch is het tijd om naar de Green Canyon toe te gaan. Hier varen we met een bootje over het groene water en genieten we van de prachtige natuur. Als afsluiting van de dagtrip wordt u naar Batu Karas (het witte strand) gebracht en terug naar het hotel.
individuele rondreis java

Vrouw maakt bruine suiker

Dag 6.

Pangandaran - Yogyakarta

Vandaag wordt u om 8.00 u. terug naar het treinstation van Banjar gebracht om naar Yogyakarta te gaan. De trein vertrekt om 11.15 u. en komt omstreeks 15.15 u. aan bij het treinstation Tugu Yogyakarta. Onderweg kunt u nogmaals genieten van het prachtige Javaanse landschap.
Aangekomen in Yogyakarta wandelen we naar de bekende Jalan Malioboro, de drukste winkelstraat van Yogyakarta. We dineren bij restaurant Legian met goed uitzicht op de straat van bovenaf. Na het diner wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.
java

Uitzicht rijstvelden

Dag 7.

Yogyakarta

Na het ontbijt wordt u om 9.00 u. opgehaald om naar de Jomblang Cave te gaan. De rit ernaartoe zal ongeveer 1,5 á 2 uur zijn. Hier krijgt u onder begeleiding van een lokale gids een tour van ongeveer 3 uur waar u onder andere een kijkje neemt binnenin de grot.
Na de excursie wordt u terug naar het hotel gebracht.
individuele rondreis java 10d/9n

Jomblang Cave

Dag 8.

Yogyakarta

Vandaag is een vrije dag en kunt u naar wens invullen.
Mogelijk wilt u even een dagje relaxen bij het zwembad van het hotel en lekker niets doen. Of een wandeling maken in de omgeving van het hotel en ergens een drankje doen. U kunt eventueel vandaag uw was naar een plaatselijke laundry brengen.
java - yogyakarta

zwembad Adhisthana Hotel

Dag 9.

Yogyakarta

Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting Magelang om een bezoek te brengen aan de Borobudur Tempel. De meest populaire en 's werelds grootste boeddhistische monumentencomplex dat gebouwd werd in de 8e eeuw. Na een rondleiding bij de Borobudur maken we onder begeleiding van een lokale gids een fietstour door het nabijgelegen dorp.
Hierna wordt de rit voortgezet naar Kalibiru Nasional Park waar u op flinke hoogte kunt schommelen met schitterend uitzicht.  En uiteraard mooie foto's kunt maken. Vervolgens wordt u terug naar het hotel gebracht.
java - borobudur

Borobudur

Dag 10.

Yogjakarta

Na het ontbijt gaan we eerst de kunst bewonderen bij de Batik atelier. Na een korte workshop wordt de tour voortgezet met becaks naar het Keraton Paleis. De rit met de becak is ongeveer een half uurtje. Na het bezichtigen van het sultan paleis is het tijd om een keurig staaltje handwerk te gaan bekijken bij de zilversmid. Direct naast de zilverwinkel bevindt zich restaurant Sekar Kedaton waar we kunnen lunchen.
Na de lunch brengt u een bezoek aan de Prambanan Tempel, de prachtige Hindoe- tempel dat gebouwd werd in de 9e eeuw, in de tijd van Santjaya dynastie. Optioneel kunt hier ook een voorstelling van het Ramanyana Ballet bijwonen. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht of desgewenst naar de luchthaven of het treinstation.
rondreis java - keraton paleis

Keraton Paleis

Accommodaties

Onderstaande accommodaties zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid. Wanneer u de rondreis geboekt heeft worden de accommodatie geselecteerd en deze samen met de type kamers bekend gemaakt.

Mocht u niet tevreden zijn. Stel ons hiervan op de hoogte voorzien van uw reden, dan bieden wij een andere accommodatie aan dat beter aansluit bij uw wensen. Ook als u zelf een accommodatie in gedachte heeft dan kunnen we kijken of de locatie in de route past en in dezelfde prijsklasse valt.

Locatie / BestemmingHotel / Guesthouse
BandungIvory by Ayola
PangandaranSurya Kencana Seaside Hotel
YogyakartaAdhisthana Hotel

Is het reisschema van de individuele rondreis Java 10D/9N niet volledig naar wens?

Gaat u met een oneven aantal personen of wilt u met meer dan 6 personen op reis? Geen nood!

Verstuur het aanvraagformulier met uw voorkeuren en wij maken uw rondreis vrijblijvend op maat.

Onderstaande tarieven betreffen de totaalprijzen per groep.