Inn2TravelInn2Travel
Forgot password?

Individuele rondreis Java 7D/6N

Individuele rondreis Java 7D/6N

De individuele rondreis Java 7D/6N is een korte, maar schitterende reis van west- naar centraal- Java. De reis start in de hoofdstad Jakarta en eindigt in Yogyakarta. Mogelijk wilt u nog een nachtje langer verblijven en nog wat tijd doorbrengen in Yogyakarta. Maar wij kunnen u ook naar de luchthaven of het treinstation brengen zodat de reis op eigen houtje voortgezet kan worden.

Tijdens deze rondreis bezoekt u de meest populaire bezienswaardigheden in Bandung en Yogyakarta. Zoals o.a. de Tangkuban Perahu krater, Kawah Putih en de Angklung Saung Udjo muziekschool in Bandung. Uiteraard ontbreken de geweldige Borobudur en Prambanan tempels niet aan deze reis. Bovendien krijgt u een goede impressie van het grote en prachtige landschap tijdens een treinrit van Bandung naar Kutoarjo. Bovenal maakt u een tourtje in Yogyakarta met de traditionele becak.

Bestemmingen

Jakarta
Bandung
Magelang
Yogyakarta

Hoogtepunten

Angklung Saung Udjo
Kawah Putih
Tangkuban Perahu
Ciater Hotspring
Borobudur Tempel
Batik atelier
Keraton Paleis
Prambanan Tempels

Reisschema

Individuele rondreis Java 7D/6N

Dag 1.

Jakarta - Bandung

Na het ontbijt wordt u om 9.00 u. opgehaald en vertrekken we naar Bandung via de tolweg. In Bandung brengen we een bezoek aan Padasuka Village. U kunt hier een Bamboo muziek- en dansvoorstelling bijwonen bij de Angklung Saung Udjo muziekschool.
Na de voorstelling wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.
java-bandung-muziekschool

Angklung Saung Udjo

Dag 2.

Bandung

Om 8.00 u. wordt u opgehaald om naar Ciwidey te gaan, de rit hiernaartoe zal circa 2 uur zijn. In Ciwidey brengen we eerst een bezoek aan Kawah Putih, een schitterend wit/blauw meer. Dat ontstaan is door een uitbarsting van de Gunung Patuha.
Hierna gaat u wandelen bij de Rancabali theeplantages. Na de wandeling is het tijd om te zwemmen bij Ciwidey Valley Hotspring. En onderweg terug naar het hotel brengen we nog een bezoek aan een van de vele aardbeienplantages.
java-bandung-kawah putih

Kawah Putih

Dag 3.

Bandung

Om 8.00 u. start de dagtrip naar de Tangkuban Perahu, 1 van de bekendste vulkanen van Java. De vulkaan begeeft zich ruim 2080 meter boven de zeespiegel. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht naar de krater van bovenaf. En wanneer gewenst een afdaling maken van circa 1 uur.
Hierna gaan we naar Ciater Hotspring (de warmwaterbronnen). U kunt hier lekker ontspannen in het warme water. Na de hotspring wordt de rit voortgezet naar de Floating Market in Lembang waar u heel veel verschillende lokale lekkernijen kunt eten. Vervolgens wordt u terug naar het hotel gebracht.
individuele rondreis java

Tangkuban Perahu

Dag 4.

Bandung - Magelang

Vroeg in de ochtend brengen we u naar het treinstation van Bandung voor een prachtige rit met de trein naar Kutoarjo te maken. De treinrit geeft een duidelijk en prachtig beeld van het gigantische eiland Java. De trein rijdt tamelijk langzaam, waardoor u voldoende tijd heeft om foto’s te nemen van de dorpjes, de rijstvelden, de bergen, de rivieren en de dalen.
Bij het treinstation Kutoarjo wordt u opgehaald en direct naar het hotel in Magelang gebracht voor check-in.
java-treinrit

Uitzicht vanuit de trein

Dag 5.

Magelang - Yogyakarta

Vandaag vertrekken we om 5.00 u. naar de Borobudur om te genieten van de zonsopkomst. Na de zonsopkomst kunt u even rondwandelen bij de gigantische tempel. De meest populaire en 's werelds grootste boeddhistisch monumentencomplex dat gebouwd werd in de 8e eeuw. Na het ontbijt bij de Borobudur gaan we even terug naar het hotel om even op te frissen.
Na het uitchecken bij het hotel is het tijd voor wat actie, rafting bij de Eloneprongo rivier. Hierna wordt de rit voortgezet naar Yogyakarta, hier wordt u naar het hotel gebracht voor check in.
individuele rondreis java 7d/6n

Zonsopkomst Borobudur

Dag 6.

Yogyakarta

Vandaag is een vrije dag.
U kunt lekker ontspannen bij het zwembad van het hotel. Of een kijkje nemen bij Jalan Malioboro, de drukste winkelstraat van Yogyakarta. Een leuke sfeer met straatverkopers en paarden met wagens (dolman). Hier kunt u winkelen en lunchen of dineren bij restaurant Legian met mooi uitzicht op de straat.
java-malioboro

Jalan Malioboro

Dag 7.

Yogyakarta

Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan het Batik atelier. Na het bewonderen van de kunst en een korte workshop gaan we met becaks naar het Keraton. Het paleis van Sultan Hamangkubuwono dat gebouwd werd in 1755,  een van de beste voorbeelden van de Javaanse architectuur.
Hierna wordt de rit weer met de auto voortgezet naar de zilversmid. Naast de zilverwinkel kunnen we lunchen bij restaurant Sekar Kedaton. Na de lunch wordt u naar de Prambanan Tempel gebracht. De prachtige Hindoe- tempel dat gebouwd werd in de 9e eeuw, in de tijd van Santjaya dynastie. Vervolgens wordt u naar de gewenste eindbestemming gebracht.
individuele rondreis java 7d/6n

Batik atelier

Accommodaties

Onderstaande accommodaties zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid. Wanneer u de rondreis geboekt heeft worden de accommodatie geselecteerd en deze samen met de type kamers bekend gemaakt.

Mocht u niet tevreden zijn. Stel ons hiervan op de hoogte voorzien van uw reden, dan bieden wij een andere accommodatie aan dat beter aansluit bij uw wensen. Ook als u zelf een accommodatie in gedachte heeft dan kunnen we kijken of de locatie in de route past en in dezelfde prijsklasse valt.

Locatie / BestemmingHotel / Guesthouse
BandungIvory by Ayola
MagelangHotel Sriti
YogyakartaAdhisthana Hotel

Is het reisschema van de individuele rondreis Java 7D/6N niet volledig naar wens?

Gaat u met een oneven aantal personen of wilt u met meer dan 6 personen op reis? Geen nood!

Verstuur het aanvraagformulier met uw voorkeuren en wij maken uw rondreis vrijblijvend op maat.

Onderstaande tarieven betreffen de totaalprijzen per groep.