Vlucht vertraagd?

Heeft u een leuke vakantie gehad, maar was uw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Dat is vervelend! Maar deze nare ervaring kan verzacht worden, want wist u dat u waarschijnlijk recht hebt op een financiële compensatie? Inn2Travel verwijst u graag door naar Claimingo.

In 2004 is er een verordening aangenomen die u als reiziger beschermt. Het belangrijkste wat hierin staat is dat reizigers waarvan de vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is recht hebben op een vergoeding. Veel mensen zijn niet op de hoogte van deze regelgeving. Dat blijkt ook uit de cijfers: 80% van de reizigers die met zo’n situatie te maken hebben gehad, dienen geen claim in. En dat terwijl u tot wel 2 jaar terug nog aanspraak kunt maken op een vergoeding.

Vergoedingen

De hoogte van de vergoeding is wettelijk vastgesteld, en is gebaseerd op de vluchtafstand. Zo heeft u bij meer dan drie uur vertraging op een korte vlucht (minder dan 1500 km) al recht op €250,- per persoon. Dit bedrag kan bij langere vluchten oplopen tot wel €600,- per persoon. De prijs die u betaald hebt voor uw ticket heeft hier geen invloed op.

Weet u niet of u in aanmerking komt voor een compensatie, of heeft u geen zin om op te boksen tegen luchtvaartmaatschappijen? Dan kan Claimingo u helpen! U vult uw gegevens in, en Claimingo zoekt alles verder voor u uit. Check hieronder direct of u recht heeft op compensatie!

vlucht vertraagd
vlucht vertraagd

U heeft recht op compensatie in de volgende gevallen:

-Bij een minimale vertraging van 3 uur.
-Een geannuleerde vlucht.
-De vlucht was overboekt.
-U heeft door een eerdere vertraging of annulering de aansluitende vlucht gemist.
Voorwaarde is wel dat de vlucht vertrok vanuit Europa, of aankwam in Europa én uitgevoerd werd door een Europese luchtvaartmaatschappij.

Claimchecker